Μεσιτικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στη Θεσσαλονίκη

ARiadni Real Estate Blog

Γιατί να εμπιστευτείς ένα μεσιτικό γραφείο

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Γιατί να εμπιστευτείς ένα μεσιτικό γραφείο

1. Εκπαίδευση & Εμπειρία

Δε χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία να μάθετε ιδιαίτερα πολλά πράγματα όσον αφορά τις αγοραπωλησίες από τη στιγμή που θα εμπιστευθείτε έναν μεσίτη. Ο Henry Ford κάποτε είχε πει « Όταν προσλαμβάνεις ανθρώπους εξυπνότερους από εσένα αποδεικνύεται πως εσύ είσαι εξυπνότερος από αυτούς». Το κόλπο είναι να βρείτε το σωστό άνθρωπο! Για ποιόν λόγο να ξοδεύετε το πολύτιμο χρόνο σας όταν μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία που ήδη γνωρίζει να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις;

2. Οι μεσίτες είναι το προστατευτικό σας « τείχος »

Ένας σοβαρός μεσίτης είναι αυτός που θα προστατέψει τα συμφέροντα σας. Στη περίπτωση που είστε αγοραστής θα σας προφυλάξει από επίδοξους απατεώνες ενώ αν είστε πωλητής ο μεσίτης σας θα φιλτράρει όλα τα τηλεφωνήματα και όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να σας προτείνει μόνο σοβαρούς πελάτες.

3. Εξοικονόμηση χρόνου & ενέργειας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο μεσίτης είναι αυτός που θα φιλτράρει τους ενδιαφερόμενους και θα ξεχωρίσει τους σοβαρούς πελάτες από τους επιτήδειους. Αυτό σας προσφέρει την άνεση στον προσωπικό σας χρόνο ώστε να τον εκμεταλλευτείτε αλλιώς και να μη μπείτε στη διαδικασία να πραγματοποιήσετε όλα τα ραντεβού μόνοι σας. Ο μεσίτης θα σας εκπροσωπεί και θα χειρίζεται τη προβολή του ακινήτου χωρίς να είναι απαραίτητο να είστε παρών. Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί πως οι ενδιαφερόμενοι νιώθουν πάντα πιο άνετα να επισκέπτονται το ακίνητο χωρίς τον ιδιοκτήτη διότι η παρουσία του τους προκαλεί άγχος.

4. Γνώση της γειτονιάς

Ο μεσίτης κατέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια γειτονιά, είτε αυτό αφορά τα δημογραφικά στοιχεία, είτε την ύπαρξη σχολείων, είτε τα ποσοστά της εγκληματικότητας. Για παράδειγμα, ίσως να γνωρίζετε ότι ένα σπίτι πιο κάτω στο δρόμο ήταν στην αγορά για 300.000€ αλλά ένας μεσίτης σίγουρα θα ξέρει εάν αναβαθμίστηκε ( ανακαινίστηκε ) και σε ποιά τελική τιμή πουλήθηκε.

5. Δεξιότητες διαπραγμάτευσης & εμπιστευτικότητα

Οι κορυφαίοι παραγωγικοί μεσίτες ξέρουν πολύ καλά να διαπραγματεύονται και αυτό οφείλεται στην αντικειμενικότητα και στη μη-συναισθηματική σύνδεση τους με τη συναλλαγή, σε αντίθεση με τους πελάτες τους. Αυτό είναι που τους χαρακτηρίζει εξ άλλου. Οι καλοί μεσίτες δεν είναι αγγελιοφόροι ώστε να παρουσιάζουν απλά προσφορές σε αγοραστές ( ή πωλητές αντίστοιχα). Είναι επαγγελματίες, εκπαιδευμένοι να παρουσιάζουν το ακίνητο στον εκάστοτε πελάτη τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο και να φυλάσσουν εμπιστευτικές πληροφορίες του πελάτη.

6. Επαγγελματική δικτύωση

Ένας μεσίτης συνεργάζεται με άλλους επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους παρέχουν υπηρεσίες τις οποίες θα χρειαστείτε για να αγοράσετε ή να πουλήσετε. Λόγω νομικής ευθύνης, πολλοί μεσίτες διστάζουν να συστήσουν ένα πρόσωπο ή μια εταιρεία έναντι άλλου, αλλά γνωρίζουν καλά ποιος έχει καλή φήμη για την ικανότητα, την αποδοτικότητα και την ανταγωνιστική τιμολόγηση. Παρ’ όλα αυτά μπορούν να σας παρουσιάσουν μια λίστα με τα ονόματα των συνεργατών τους και να σας βοηθήσουν να κάνετε μια σοφή επιλογή. Ακόμη, ένας μεσίτης διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να παρουσιάσει το ακίνητο σας στο ευρύ κοινό, όπως για παράδειγμα την ανάρτηση του στη προσωπική σελίδα της εταιρείας του στο διαδίκτυο.

7. Πληροφορίες για τις συνθήκες της αγοράς

Ο μεσίτης είναι αυτός που θα σας αποκαλύψει τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, οι οποίες και θα διέπουν τη διαδικασία πώλησης ή αγοράς σας. Πληροφορίες όπως η μέση τιμή πώλησης, το μέσο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο και οι αναλογίες γενικότερα των τιμών στην αγορά είναι παράγοντες που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πορευτείτε για να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

8. Καθοδήγηση Τιμών

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν ορισμένοι, ο μεσίτης δεν είναι αυτός που θα επιλέξει τιμή για τους πωλητές ή τους αγοραστές. Ο μεσίτης στην ουσία βοηθά τον πελάτη του να πραγματοποιήσει μια σωστή και έξυπνη επιλογή που θα ωφελήσει τον ίδιο τον πελάτη. Ο μεσίτης δηλαδή θα ζητήσει από τον πελάτη του να « ζυγίσει », σύμφωνα με τις παροχές που διαθέτει το ακίνητο του, και να επιλέξει μια τιμή που θεωρεί πως αξίζει. Στο τέλος, με βάση τη προσφορά και τη ζήτηση της αγοράς και τις συνθήκες που επικρατούν, ο μεσίτης θα δημιουργήσει ένα πλάνο στρατηγικής διαπραγμάτευσης.

9. Συμβουλές πάνω στο ακίνητο

Ένας μεσίτης μπορεί να κοιτάξει το ακίνητο σας από αντικειμενική οπτική γωνία και να σας προτείνει διάφορους τρόπους βελτίωσης του ώστε να γίνει πιο εμφανίσιμο, όπως επισκευές ή ιδέες φωτισμού του χώρου.

10. Επίλυση ερωτήσεων και σύγχυσης

Ίσως να πιστεύετε ότι όλα τελειώνουν όταν υπογράφετε τα χαρτιά, όμως αυτό δεν ισχύει. Μετά τις υπογραφές μπορεί να προκύψουν διάφορα θέματα ( όπως οι φόροι ) που θα σας προκαλέσουν σύγχυση και θα σας χαλάσουν τον ενθουσιασμό. Ένα απλό τηλεφώνημα στον μεσίτη σας αρκεί για να σας λυθούν όλες οι απορίες. Αυτός θα είναι το άτομο που θα μπορεί να σας βοηθήσει και να σας καθησυχάσει. Για αυτόν τον λόγο μπορείτε να τον θεωρήσετε φίλο και συνεργάτη σας για μελλοντικές υποθέσεις.


Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχόλια